Високо качество, добро обслужване и надеждно партньорство

Улук

  • Предимства:
  • Два размера на улуците, в еднаква степен подходящи за жилищни и промишлени сгради.
  • Придаден цялостен и завършен вид на сградата, дължащ се на трапецовидната форма на улуците.
  • Уникална система на окачване със скрити вътрешни скоби.
  • Неограничена дължина на отделните секиции
  • Надеждна връзка между улук – надлучна пола.
  • Осигурена възможност за безпрепятствено отичане на водата и работа с минимални наклони до 0.5 процента, което се дължи на липсата на снадки.
  • Лесно и бързо поставяне.
  • Разнообразна гама от материали и цветове, сред които: поцинкована ламарина, цинкова ламарина, медна ламарина и ламарина с цветно полиестерно покритие.

   Един от основните елементи на водоотвеждащи  системи е улук. Поради тази причина той е незаменим при изграждането на различни по вид сгради и в частност на техните покривни конструкции. Неговата основна функция се състои в това да отвежда и събира дъждовната вода от покрива на дадена сграда. Фундаментът на сградата по този начин получава ефикасна и трайна защита от сериозни наводнявания, каквито могат да възникнат по време на силен  и продължителен дъжд. Тези съоражения се поставят на къщи, блокове и различни по вид други сгради. От друга страна събраната в улука дъждовна вода не трябва да се изхвърля веднага, защото е възможна нейната употреба за други цели впоследствие. Напояването е само един от вариантите, до които могат да прибегнат обитателите на дома.


  

   Водата от всеки улук се отича по водосточна тръба, като самите улуци могат да имат различни форми. Улукът може да бъде изработен от поцинкована ламарина, пластифицирана ламарина, медна ламарина и алуминиева ламарина. Днес едва ли има надежден покрив, на който да няма поставено подобно съоражение. Ние предлагаме на нашите клиенти алуминиева ламарина с покритие, имитиращо мед. Тя притежава още едно предимство пред пластифицираната – по-високият процент надеждност. Системите по принцип се създават така, че свързването на тръбите и улуците да се извършва лесно. Нашите улуци се характеризират с уникалния начин на закрепване и архитектурно издържан профил във формата на трапец.

    Основните видове отводнявания са три и всеки един от тях се характеризира с особености и специфики. На първо място това са обикновените обли улуци. Те лежат на скоби, закрепени върху самата ламперия на покривната конструкция. При къщи, вили и жилищни кооперации този вид отводняване се използва сравнително често. Вторият вид включва наличието на лежащи или още скрити улуци. Те се поставят в предварително изградени легла, а конструкцията се явява естествено продължение на къщата. Третият вид е без улуци, като при него се предпочитат сградите с плосък покрив. Съвременният тип улуци са американските безшевни.

Направи запитване С натискането на бутона "Направи запитване" ще ви препратим към контактната форма и ще очакваме вашето запитване! Направи запитване